• 24/7 podpora prek:
  info@glavca.si
 • Danes naročiš,
  jutri dobiš.
 • Brezplačna pomoč:
  031 344 436
 • Brezplačna pomoč:
  041 350 548

 

     

Lesena ura in 7 razlogov zakaj jo imeti

Ura je statusni simbol ali čustvena naveza, ki ni izgubila svojega pomena kljub dobi nosljivih tehnologij. Kovinske ure in športne ure, so zelo ustaljene, ampak na koncu vse izgledajo enako.

Zato razmišljajte kakovostno, dolgoročno, drugačno, unikatno in pestro.

Za vas imamo popolno rešitev.

Lesena ura je darilo, ki razveseli vsakogar, saj smo z lesom zrasli in nam je zelo blizu.

V kolikor imate alergije na kovine, še posebej nikelj, je lesena ura odlična zamenjava. Les je naraven, nealergen, ki se prilega vsaki temperaturi kože.

S tem boste dosegli veliko manj potenja, kot pri umetnih materialih, saj vas les poleti hladi, pozimi pa greje.

Ne samo to. Vsak les ima svojo zgodbo, zaradi česa nista nikoli dva kosa popolnoma enaka.

Tukaj se kaže elegenca same ure , saj je lesena ura izredno kvalitetno narejena in unikatna, ob enem pa zdrži več let.

Zahvaljujoč lesu, ki je trpežen material, katerega negovanje ne zahteva posebnega napora.

 • Zakaj torej investirati v leseno uro?

 • 1. Vsaka lesena ura je unikat.

  Barve, črte in širina kažejo zgodbo vrste drevesa. Večina ur je narejena iz večih različnih delov lesa, s čimer se poudari naravna lepota in doda kontrast.

 • 2. Lesene ure so prijazne do okolja.

  Kot vemo je les obnovljiv, kar daje leseni uri prednost pred kovinsko ali plastično. Oblikovalci uporabljajo vse dele in vrste lesa, tudi bambus, s čimer ne pustijo odpadnih delov.

  Pozitivna stvar pa je tudi to, da se za snovanje ene lesene ure porabi veliko manj energije, kot pri izdelavi kovinske različice.

 • 3. Lesene ure so redke.

  Poznate veliko ljudi, ki nosijo leseno uro? Najbrž ni preveč pogosta izbira, saj ljudje za njo in njene lastnosti ne vedo.

  In to je za vas enkratna priložnost, da nosite nekaj unikatnega, nenavadnega in drugačnega, ki doda poseben sijaj vaši garderobi.

  Pogosto boste slišali besede, kje ste to kupili, to je neverjetno. In ja, res je, saj so lesene ure edine, ki se jih ne da podvojiti.

 • 4. Lesene ure so izjemen modni dodatek.

  V kolikor imate leseno uro na zapestju ali v žepu, vam ta doda nekaj posebnega. Avtomatsko izstopate od ostalih, saj je izdelek enostavno unikaten, kakovosten in dovršen.

  Sami lahko izberete tip in barvo lesa, ki se vam najbolje prilega. Ob enem pa lahko izbirate tudi stil ure. Ste bolj športen ali eleganten tip človeka? Vsakega čaka svoja.

 • 5. Lesene ure ne dražijo vaše kože in so nealergen.

  Naša koža absorbira vse, kar je na njeni površini, zato ne želimo, da bi bila ura tista, ki bi vam povzročala alergije.

  Ob njene nošenju ste lahko popolnoma brez skrbi, saj je narejena brez kemikalij, ki bi imele nezaželjene posledice na vašo kožo ali zdravje.

  In zadnje…

 • 6. Lesene ure so popolnoma naravne.

  Dandanes je malo dodatkov, ki jih nosimo popolnoma naravnih ali lesenih. Obdaja nas plastika, kovina, umetni materiali in steklo.

  Ampak vsi ti materiali so oblikovani brez čustev, med tem ko se pri lesu to spremeni. Lesena ura je narejena iz naravnih materialov, ki dajejo občutek topline in ljubezni. Do njih imamo posebno vez, saj nas povezujejo z našim planetom.

   

   
 • 7. Leseno darilo traja večno.

  V kolikor si uro kupujete zase ali za koga bližjnega je to edinstvena priložnost, da mu podarite tradicijo.

  Eleganca, kakovost in udobje, leseni uri dodajo poseben pomen, ki traja desetletja. Lesena ura ne potrebuje posebnega negovanja, ampak skrb ni nikoli odveč.

   

Kdo je ustvarjalka nakita Barbarela

16. avg. 2017 02:00:00

Nakit Barbarela ustvarja krajinska arhitektka , ki vedno rada preizkuša nove tehnike izdelave, uživa v barvnih kombinacijah, oblikah in teksturah. Že od malih nog je rada  risala osnutke nakita, kasneje tudi oblek, po končanem študiju pa se je pričela ukvarjati z izdelavo nakita. Zase pravi, da vedno ustvarja po trenutnem navdihu in ji le redko uspe realizirati ideje, ki jih iz misli prenese na papir, kajti vedno ima občutek, da so le te že mimo. Ustvarjalnost je rdeča nit njenega življenja, barve pa so njene najboljše prijateljice, saj njim lahko zaupa prav vse. Vedno znova rada svoje dame razvaja s pestro paleto barv, enostavnim in nosljivim dizajnom ter kakovostjo izdelave.  

Kaj je fimo masa?

16. avg. 2017 02:00:00

Fimo je modelirna masa za oblikovanje raznovrstnih izdelkov, še posebej primerna pa je za izdelovanje manjših figuric in nakita. Z malo truda in vaje se jo da brez posebnih pripomočkov zelo natančno oblikovati. Zadostuje že lesena paličica, kadar gre za res majhne izdelke oz. miniature pa bucika.

Je zelo preprosta za uporabo in spominja na plastelin, vendar ima precej boljših lastnosti. Ena izmed njih je vsekakor ta, da se jo da dokončno utrditi kar v domači pečici na približno 130°C, čas pečenja pa je najbolje prilagoditi upoštevajoč velikost izdelka – od nekaj minut pri zelo majhnih izdelkih do 30 minut pri večjih. Dokler izdelek še ni lakiran, se lahko Fimo masoše vedno dodaja in ponovno peče, tako da lahko svoje izdelke ustvarjate v več korakih.

Pomembno pa je opozorilo, da je Fimo masa strupena snov predvsem dokler je mehka, zato si je po oblikovanju vedno priporočljivo umiti roke, pripomočke, ki jih pri tem uporabljate, pa je najbolje imeti posebej za namen oblikovanja ali pa jih po tem temeljito očistiti. Prav tako je zelo pomembno upoštevati predpisano temperaturo za prečenje, saj se pri previsoki temperaturi iz mase sproščajo strupeni hlapi.

Če se s Fimo maso še niste srečali, je najbolje, da kar poskusite, saj je oblikovanje odlična oblika sproščanja tako v vročih poletnih dneh kot tudi v hladnih zimskih – v vsakem primeru boste za kakšno uro pozabili na svet okoli sebe in ustvarili čisto svoj izdelek, ki bo lahko krasil vašo pisalno mizo, poličko, ali pa bo prisrčno darilo za prijateljico ali prijatelja.